PS voor 50+ die werk zoeken.

50-plussers

Voor de uitkerende instanties zijn mensen die hun werk verliezen en 50-plus zijn een “moeilijke doelgroep”. Alleen het feit dat je bij een moeilijke doelgroep wordt ingedeeld kan mensen al het idee geven, dat hun pogingen om aan het werk te komen, zinloos zijn en energieverspilling. Dan kun je beter je tijd nuttig gebruiken, en besteden aan (klein)kinderen of vrijwilligerswerk. Jammer, want er zijn wel degelijk werkgevers die kwaliteiten van 50-plussers kunnen waarderen.  Waarom zijn ze dan niet aan het werk ?

Een deel van het succes van de re-integratie van 50-plussers schuilt in de tijd en aandacht die wordt gestoken in empowerment: het ondersteunen van de kandidaat bij het verwerken van zijn of haar werkloosheid en bij zijn of haar hernieuwde oriëntatie op de arbeidsmarkt. De mogelijkheden om te solliciteren zijn veel breder geworden in een korte tijd. We leren kandidaten om die mogelijkheden te benutten. Daarnaast zijn de maatschappelijke en sociale aspecten zeer belangrijk voor deze kandidaten. Daarom spelen niet alleen onze professionele adviseurs een rol in de begeleiding van 50- plussers, maar hun sociale netwerk is ook heel belangrijk.

Netwerken is de sleutel tot het succesvol plaatsen van 50-plussers. Vandaar dat hier ook in het individuele traject veel aandacht aan wordt besteed (het via via creëren van kansen). Zowel het netwerk van PS als dat van de kandidaat worden  hiervoor ingezet en potentiële werkgevers worden actief benaderd om deuren te openen.

Het is belangrijk dat 50-plussers vertrouwen krijgen in wat zij qua ervaring te bieden hebben en dat ze dit ook uit gaan stralen in gesprekken. Hier werken we samen met de kandidaat aan!

Ben u nog niet toe aan een plek achter de geraniums? Kom in actie en laat u ondersteunen naar een nieuwe werkplek.

Meer weten

Laat hier je gegevens achter en we nemen contact met je op.

 

 

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)

    Uw telefoonnummer (optioneel)

    Uw bericht

    Ik geef toestemming om de gegevens hier ingevuld op te slaan en te gebruiken om contact met mij op te nemen.