Wajong of Wajonger...

Wajong

 

Wat is een Wajonger?

De term Wajong en wajongere kan de indruk wekken dat de uitkering alleen voor jongeren is bedoeld. Ook worden mensen met deze uitkering vaak aangesproken als een specifieke doelgroep met een beperking en begeleiding die past bij alle “Wajongers”. De Wajongere bestaat niet. De enige overeenkomst die deze mensen met elkaar hebben is dat er al op jongere leeftijd (voor hun 18e jaar) een arbeidsbeperking is geconstateerd.

Deze arbeidsbeperking kan het moeilijk maken om een studie te volgen, werk te vinden en te behouden, wanneer er onvoldoende ondersteuning is. Daarom kunnen ze gebruik maken van verschillende ondersteuningsmaatregelen, zoals een subsidie, aanpassing en of ondersteuning op de werkplek. Omdat mensen heel verschillend zijn is de ondersteunende maatregel dat ook. Maatwerk is belangrijk.

Waar liggen je mogelijkheden

PS Dát werkt kan je ondersteunen bij het vinden van een baan die bij je past.  De jobcoach van PS gaat samen met je op zoek naar je talenten. Kijkt samen met je wat je leuk vindt om te doen, en in welke omgeving je zou willen werken, wat voor jou een prettige werkplek is. De jobcoach wil je goed leren kennen en zal ook je beperking met je bespreken. Waarbij heb je ondersteuning nodig en hoe wil je die ondersteuning krijgen. Jij bepaalt zelf hoe je traject naar werk eruit komt te zien. De jobcoach biedt ondersteuning  in het bepalen en behalen van de doelen die je tijdens de start van het traject afspreekt.

Solliciteren

Solliciteren is spannend. Nieuwe mensen. Wat kan ik, verwachten, wat verwachten ze van mij, wat zeg ik wel en wat toch maar niet. Kortom heel veel nieuwe spannende situaties. Soms kan het ook te spannend zijn. De jobcoach neemt de weg naar en tijdens het sollicitatiegesprek uitgebreid met je door. Meestal begeleid de jobcoach je tijdens een gesprek, maar alleen als je dit zelf prettig vindt.

Wij zijn gespecialiseerd in:

PS Dát werkt, heeft ervaring met de re-integratie van mensen met hele verschillende achtergronden, kansen, belemmeringen en beperkingen.

Wij zijn gespecialiseerd in het begeleiden van kandidaten met een psychische beperking, hierbij kan gedacht worden aan mensen met bipolaire stoornissen, borderline, een aandachtstekortstoornis (ADD, ADHD) of aan mensen met een stoornis in het autistisch spectrum (b.v. PDD-NOS, Asperger).

Het begeleiden van mensen met beperkingen naar werk én op de werkplek, vraagt specifieke kennis en vaardigheden van de begeleider. De Jobcoaches van PS Dát werkt, hebben zich gespecialiseerd om deze begeleiding optimaal te kunnen bieden aan de kandidaten.

Mensen met een vorm van ASS verwerken bijvoorbeeld informatie op een andere manier, zodat in de sociale omgang en in de interpretatie van instructies gemakkelijk storingen kunnen optreden. Mensen met een vorm van ASS hebben daarom vaak een “vertaler” nodig, die zich aanpast aan hun manier van informatieverwerking en die begrip voor hen kan kweken richting een werkgever.

Onze jobcoaches hebben ruime ervaring opgedaan in de omgang met mensen met een psychische beperking. Zowel op het gebied van loopbaanadvies, als in de toeleiding naar arbeid en de coaching op de werkplek. De jobcoaches zijn in staat om voorwaarden in kaart te brengen waaronder iemand goed kan functioneren en deze te creëren op een een werkplek. Dit zodat de werkplek in de toekomst ook behouden kan worden.

Mocht je informatie willen hebben over wat een jobcoach doet, hoe hij/zij je kan ondersteunen bij het vinden van een juiste werkplek, neem dan contact met ons op. We geven je graag advies. Als wij niet de juiste ondersteuning kunnen bieden, kunnen we je wellicht doorverwijzen. Kom in actie.

Meer weten

Laat hier je gegevens achter en we nemen contact met je op. Als je wilt dat je bellen, laat dan ook je telefoonnummer achter.

 

 

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)

    Uw telefoonnummer (optioneel)

    Uw bericht

    Ik geef toestemming om de gegevens hier ingevuld op te slaan en te gebruiken om contact met mij op te nemen.